Träna med oss, gör din intresseanmälan här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIKLUBBEN HERMES
STOCKHOLM

GK Hermes historia

SÅ GRUNDADES GK HERMES 

Det hela började den 15 januari 1917 vid dåvarande AB Pump Separator på Flemminggatan - Kungsholmen i Stockholm.
Vid ett möte som sammankallats på initiativ av Ture Hermansson beslöt man att begära anslutning till S.A.G.A (Stockholms Allmänna Gymnastikavdelningar) under namnet Pumpseparators Gymnastikklubb och ett 70-tal personer registrerade sig som medlemmar.

De första åren blev tuffa. Första världskriget rasade i Europa och därpå följde svår depression med en stor arbetslöshet. Många uppsägningar vid Pump Separators fabriker fick till följd att endast ett fåtal av medlemmarna var anställda vid företaget. Detta, i kombination med att understödet från företaget upphörde, gjorde att klubben stod inför hotet att upplösas. Det fanns dock en liten grupp som inte ville ge upp utan sporrade varandra till nya tag.

 

Nu börjar en ny epok i klubbens historia. Nya medlemmar strömmade till och den 17 januari 1921 beslutades att föreningen skulle byta namn. Bland ett 20-tal namnförslag var det A. Schörlings förslag som segrade i omröstningen och det nya namnet bestämdes till

GYMNASTIKKLUBBEN HERMES.


Till hösten 1922 bildades Hermes kvinnliga avdelning vilket gav klubben ytterligare vind i seglen och man kunde glädjas åt en livlig medlemsökning. På den vägen är vi fortfarande en etablerad gymnastikförening i Stockholm med flertalet barngruper, träningsgrupper och två stycken tävlingstrupper. 

 
Sociala medier
Beställ kläder & profilprodukter
Samarbetspartners